Οφθαλμολογικες εξετασεις

Βασικη οφθαλμολογικη εξεταση

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος(γυαλιά οράσεως), έλεγχος χρωματικής αντίληψης, τονομέτρηση, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση, κερατομετρία, βασικός ορθοπτικός έλεγχος.

Διαθλαστικη μελετη

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλασιμετρία, διαθλαστικός έλεγχος με και χωρίς κυκλοπληγία (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας), κερατομετρία, Orbscan II , παχυμετρία κερατοειδούς, βιομετρία.

Μελετη γλαυκωματος

Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τονομέτρηση), παχυμετρία κερατοειδούς, βυθοσκόπηση, οπτικά πεδία, laser τομογραφία και τοπογραφία κεφαλής οπτικού νεύρου με OCT, καμπύλη πιέσεως.

Οπτικα πεδια

Έλεγχος της κατάστασης των οπτικών νεύρων με την καταγραφή του εύρους του οπτικού πεδίου του κάθε οφθαλμού, για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.

Μελετη καταρρακτη

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος, μυδρίαση, βιομικροσκόπηση, κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, βιομετρία.

Βυθοσκοπηση

Έλεγχος βυθού με άμεσο και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο και τρικατοπτρική ύαλο του GOLDMANN.

Βιομετρια

Απαραίτητη προεγχειρητική εξέταση στον καταρράκτη για τον προσδιορισμό των βαθμών του ενδοφακού.

Ορθοπτικη μελετη

Έλεγχος του στραβισμού και της διπλωπίας.

Φωτογραφηση

Προσθίου ημιμορίου-βυθού.

Φλουοροαγγειογραφια

Ειδική εξέταση για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων του βυθού του οφθαλμού. Με ειδική κάμερα λαμβάνονται φωτογραφίες του βυθού, αφού προηγουμένως έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως ειδική χρωστική (φλουοροσείνη).

Ψηφιακη αγγειογραφια με ινδοκυανινη

Παρόμοια εξέταση με την φλουοροαγγειογραφία, αλλά με διαφορετική χρωστική (ινδοκυανίνη).

Laser τομογραφία και τοπογραφια της ωχρας κηλιδας (OCT)

Σημαντικότατη νέα εξέταση για παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

Laser τομογραφια και τοπογραφια της κεφαλης του οπτικου νευρου (OCT)

Σημαντική νέα εξέταση για την παρακολούθηση του γλαυκώματος, που μετράει το πάχος της στιβάδας των νευρικών ινών (RNFL) και τη κοίλανση της κεφαλής του οπτικού νεύρου.

Τοπογραφια κερατοειδους

Χαρτογράφηση της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς που χρησιμεύει στη διάγνωση του κερατόκωνου, διαφόρων μορφών αστιγματισμού και στον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο του καταρράκτη.

Orbscan II

Εξέταση που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κερατοειδή, τον πρόσθιο θάλαμο και τη κόρη του οφθαλμού. Απαραίτητη στις διαθλαστικές επεμβάσεις.

Παχυμετρια κερατοειδους

Μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. Απαραίτητη εξέταση σε διαθλαστικές επεμβάσεις με laser και στη μελέτη του γλαυκώματος.

Α & Β υπερηχογραφεια

Υπερηχογραφικός έλεγχος του οφθαλμού.

Εξεταση για την εφαρμογη φακων επαφης

Κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, έλεγχος δακρυικής στιβάδας, μέτρηση παραγωγής δακρύων.

* Ορισμένες εξετάσεις γίνονται σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Θεραπευτηρίου «Υγεία»