Βιογραφικο Ιατρου

Γιώργος Νέος: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό σαν Εφεδρος Σημαιοφόρος Ιατρός.

Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (πρώην ΚΟΦΚΑ).

Από το 1989 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο ‘ΟΦΘΑΛΜΟΣ’ και το Θεραπευτήριο ‘ΥΓΕΙΑ’ όπου ασχολήθηκε, εκτός των άλλων, με τη χρήση των ακτίνων laser και τις παθήσεις του αμφιβληστροειδή και της ωχράς κηλίδας (medical retina).

Είναι από τους πρώτους (1992) που εφάρμοσε στην Ελλάδα και διεθνώς το laser στις διαθλαστικές επεμβάσεις για τη διόρθωση της μυωπίας, του αστιγματισμού, της υπερμετρωπίας και της πρεσβυωπίας, υπεύθυνος του αντίστοιχου τμήματος του Θεραπευτηρίου ‘ΥΓΕΙΑ’, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Εχει επίσης εκπαιδεύσει αρκετούς νέους οφθαλμιάτρους στο τομέα αυτό. Συνεργάζεται με τα πιο εξελιγμένα κέντρα Διαθλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, κάνοντας ο ίδιος χρήση των πλέον σύγχρονων laser, 6ης και 7ης γενιάς (Allegretto Eye-Q 400Hz, SCHWIND AMARIS, ViSX STAR S4 IR, , INTRALASE), εξατομικευμένα και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε περιστατικού.

Υπήρξε το 1993 ένα από τα πέντε ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Διαθλαστικής Χειρουργικής μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Γιάννης Παλλήκαρης. Η εταιρία αυτή αργότερα συνενώθηκε με την Εταιρία Ενθέτων Ενδοφθαλμίων Φακών και δημιουργήθηκε η Ελληνική Εταιρία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, επίσημος επιστημονικός φορέας των Ελλήνων Χειρουργών οφθαλμιάτρων που ασχολούνται με την χειρουργική του καταρράκτη και τη διαθλαστική χειρουργική.

Εχει μετεκπαιδευθεί και συνεργαστεί με νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού (Αγγλία-Σκωτία). Εχει ενεργό συμμετοχή σε πολλά Οφθαλμολογικά Συνέδρια, ελληνικά και διεθνή και είναι μέλος σε Επιστημονικές Εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου ‘ΥΓΕΙΑ’. Διευθύνει παράλληλα το Ιατρείο Διάγνωσης και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων “ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ”.